Huawei AppGallery nezaustavljivo raste: Najvažnije lokalne aplikacije već su tamo

Huawei je 2018. godine globalno predstavio svoju trgovinu aplikacija AppGallery koja je u nevjerojatno kratkom roku postala itekako relevantna.

Riječ je o trećoj najvećoj trgovini aplikacija na svijetu koja raste iz dana u dan.

Kompanija velike napore ulaže u razvoj AppGallery trgovine na globalnoj razini, ali i lokalno, što je rezultiralo činjenicom da u njoj već sada možete pronaći brojne lokalne servise i popularne aplikacije.

Prema posljednjim brojkama, AppGallery trenutno ima preko 490 miliona mjesečno aktivnih korisnika širom svijeta, a dostupan je u 170 zemalja na 78 jezika.

Rad s developerima uvijek je važan, a u kontekstu razvoja vlastite platforme za distribuciju definitivno je jedan od ključnih faktora za uspjeh.

Huawei i na tom polju bilježi vrhunske rezultate, na njihovu je HMS platformu registrirano preko 1,4 miliona developera, piše Dnevnik.hr.

Upravo je razvoj lokalnih aplikacija nešto na što su u Huaweiju posebno ponosni, a nove domaće aplikacije u AppGallery pristižu iz dana u dan. Nedavno je u AppGallery stigao i mPretinac pomoću kojeg građani mogu čitati sve poruke javnih službi.

Osim bankarskih aplikacija, sve se važnijim pokazuju one vezane uz lokalne servise, kao što su taksi prijevoz ili dostava hrane. AppGallery i tu ima što za ponuditi, u trgovini se mogu preuzeti aplikacije za prijevoz kao što su Bolt ili Cammeo, a hranu iz omiljenih restorana naručit ćete preko Pauze ili Wolta.