Igrač Arsenala Aubameyang spasio klub od novog poraza

Arsenal i Southampton su podijeli bodove na Emirates stadionu u Londonu.

Igrači Southamptona su poveli protiv “Topdžija” u 18. minutu a strijelac je bio Theo Walcott bivši igrač Arsenala. Arsenal je igrao sporo i rezultat prvog poluvremena je glasio 0:1.

U drugom poluvremenu igrači Arsenala su postali bolji i opasniji, nakon čega dolaze do izjednačenja. Pierre-Emerick Aubameyang je dao go u 52. minuti i vratio utakmicu na početak.

“Topnici” su igrali mnogo bolje i krenuli po pobjedu, ali ih je usporio crveni karton Gabriela u 62. minuti. Od te minute su morali da budu mnogo oprezniji i da spašavaju bod. Međutim u 90. minuti su mogli doći do pobjede, ali je Holding pogodio prečku.

Ekipa Arsenala se nalazi u rezultatskoj krizi, već šest mečeva u ligi ne znaju za pobjedu na domaćem terenu i nalaze se na 15. mjestu.

Treba istaknuti da naš reprezentativac Sead Kolašinac nije igrao, nije bio nikako u rosteru igrača koji su konkurisali za ovaj meč.

Zanimljiv meč su odigrali Leeds United i Newcastle (5:2). Gosti su poveli golom Jeffa Hendricka u 26. minuti, ali slavlje nije dugo trajalo Patrick Bamford u 35. minutu donosi izjednačenje za Leeds.

Rodrigo je u 61. minuti donio preokret Leedsu, gosti su brzo izjednačili preko Ciarana Clarka u 65. minuti.

Pobjedu Leedsu su na kraju donjeli Stuart Dallas koji je bio precizan u 77. minuti, te Ezgjan Alioski i Jack Harrison u 85. odnosno 88. minuti.

Do sad odigrani mečevi:

Arsenal – Southampton 1:1
Leicester – Everton 0:2
Leeds – Newcastle 5:2