Izvršena primopredaja opreme za jedinicu Gorske službe spašavanja u Novom Sarajevu

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu, u skladu sa planiranim aktivnostima, realizovala Ugovor o nabavci opreme za jedinicu Gorske službe spašavanja, a sve u cilju poboljšanja pružanja usluga za efikasno, kvalitetno i potpuno izvršavanje poslova zaštite i spašavanja radi kojih je i formirana.

Nabavljena je odjeća, obuća i tehnička oprema, za pripadnike Gorske službe spašavanja, neophodna za adekvatno djelovanje u kriznim situacijama. Oprema se sastoji od: kompleta zimske i ljetne uniforme i tehničke opreme.

U zgradi Općine Novo Sarajevo izvršena je primopredaja nabavljene opreme.

Ovim povodom općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da je pripadnici Gorske službe spašavanja djeluju u okviru Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo koji je najorganizovaniji u BiH, a oprema će im omogućiti da na što bolji i uspješniji način obavljaju svoje zadatke.

“Iako djeluju na cijelom prostoru ove države, za nas je ova jedinica vrlo važna jer ima poseban segment spašavanja sa visokih objekata. Oni su svojim dosadašnjim radom dokazali svoju spremnost”, kazao je načelnik Koldžo.

Ismar Handžić iz Gorske službe sapašavanja zahvalio se općinskom načelniku i Općini Novo Sarajevo na nabavljenoj opremi koja će unaprijediti njihov rad.

Za ovu nabavku izdvojena su sredstva u iznosu oko 60.000 KM, a sve u cilju poboljšanja sigurnosti života stanovnika Općine Novo Sarajevo.