KJKP ViK: U nekoliko ulica će doći do prekida vodosnabdijevanja

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u 16 sarajevskih ulica, a 14 ulica bit će bez vode.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Komatin, Krste Hegedušića, Bare kod Stupa, Nikole Kolumbića Šake, Hadžijamakova, Gorica, Stara kaldrma, Ramiza Alića, Rogatička, Numan paše Ćuprilića, Rakovica, Reisa Fehima Spahe, Humska, Čekaluša čikma, Zije Krajine i Generala Izeta Nanića.

Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima.

U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, danas 02.12.2020. godine, će se izvršiti planirani radovi na zamjeni elektro opreme i transformatora u Pumpnoj stanici “Centar“.

Zbog navedenog, od 09:00 h doći će do prekida vodosnabdijevanja u pojedinim dijelovima grada i to naseljima Kovači (Stari grad) i Mejtaš, te ulicama: Logavina, Safvet bega Bašagića, Sagrdžije, Očaktanum, Karpuzova, Čemerlina, Kečina, Glođina, Čadordžina, Adžemovića, Dalmatinska, Mehmeda Spahe, Josipa Štadlera i Buka.

Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, izvođač radova Unioninvest doo planira završetak radova u 15:00 h. Potpunu normalizaciju vodosnabdijevanja navedenih naselja/ulica očekujemo do 16h.