Kolege se opraštaju od Abuda Sarića: Pozdravi Kinđeta, Pimpeka, Čeču i ostalu raju

Doktor Abud Sarić, nažalost, još jedna je osoba čiji je život okončao koronavirusa.

Bosanskohercegovačka zajednica žali za ovim izvrsnim stručnjakom.

Nijaz Skenderagić, nekadašnji političar, danas poslovni čovjek i potpredsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata BiH (SABNOR), oprostio se od svog prijatelja na Facebook profilu.

“Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku, vječitom putniku, antifašisti dr. Abudu Sariću. Kada sam prije 20-tak dana u Covid ambulanti ‘tvoje’ bolnice vidio ispisanu uputnicu na tvoje ime, mislio sam da je neka greška.

Cijelu noć sam se nekako uznemireno osjećao. Ujutro ti pošaljem SMS da pitam šta radiš i kako si, a ti mi šalješ sliku da si na kisiku. Vjerovao sam i nadao se, kao i svi tvoji prijatelji i porodica, da ćeš se brzo oporaviti. Vjerovao sam i nadao se. Nažalost, jutros je došla ta bolna vijest da si nas napustio. Saučestvujem u bolu sa tvojom porodicom i prijateljima, a Tebi neka je vječna slava i hvala za sve što si radio“, napisao je Skenderagić.

Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku,hirurgu velikog srca,vječitom putniku,antifašisti
Dr Abud Sarić
Kada sam…

Posted by Nijaz Skenderagic on Saturday, December 5, 2020

I Sarićev kolega dr. Dragan Stevanović oglasio se na Facebooku.

“Drug, prijatelj, saborac, doktor, galamdžija mekog srca. Neka ti je vječna slava i hvala prijatelju, laka ti zemlja bosanska koju si tako mnogo volio”, napisao je Stevanović.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dario Delibašić prisjetio se posljednjeg druženja sa dr. Sarićem.

“Neki dan smo se cirkusali i šalili na račun umiranja i ko koga treba da pazi, a već danas se opraštam od tebe… Sanjao sam te sada i bio si zdrav, veseo i spreman za šalu, ali si to sigurno samo svratio u san da se pozdraviš sa mnom, a ja ću te ipak upamtiti takvog veselog jer je taj san upropastila poruka koja mi je nažalost stigla od tvoga sina Dine i zbog koje ti i pišem ovaj post…

Putuj Dok još samo Tamo nisi stigao. Pozdravi Kinđeta, Pimpeka, Čeču i ostalu raju i kao što to pišem samo dragim ljudima. VIDIMO SE REGO“, napisao je Delibašić.

Neki dan smo se cirkusali i šalili na račun umiranja i ko koga treba da pazi,a već danas se opraštam od tebe… Sanjao…

Posted by Dario Delibasic on Friday, December 4, 2020