Komšić razgovarao sa Vučićem: Za sve građane BiH važi isti tretman

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je Komšiću rekao kako nije tačna informacija o različitom tretmanu ulaska u Srbiju državljana BiH.

“Predsjednik Komšić je upravo razgovarao sa predsjednikom Vučićem u vezi sa tretmanom koji važi za ulazak bh. građana u Srbiju. Predsjednik Vučić je rekao da nije tačna informacija da je uveden različit tretman građana. Za sve građane BiH važi isti tretman”, saopštili su iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Iz Komšićevog kabineta je istaknuto kako je Vučić rekao da će ta mjera biti ukinuta svakako.

Jučer je za N1 savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffmann potvrdio da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska, od juče mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju, dok ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

“Građani entiteta Republika Srpska moraju navesti tačnu adresu gdje će biti kako bi ušli u sistem vlasti kontrole Srbije“, rekao je Hoffmann.

Srbija je donijela odluku da od 20. decembra od 00.00 sati, svi strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.