Konaković: Pozvali smo SDA da pravimo vijeća bez HDZ-a

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profilu objavljujući da Narod i Pravda ima mandat u Višegradu.

Između ostalog, objavio je da je broj Bošnjaka u Višegradu povećan za 50 posto u odnosu na prethodne izbore koji su se održali 2016. godine.

“Mandat ima i SDA. 50% je povećan broj glasova Bošnjaka u gradu Višegradu u odnosu na izbore 2016., a značajno je povećan i broj glasova poštom. Teorije “zaštitnika” svaki dan padaju u vodu, spinovi i napadi na Narod i pravdu izgledaju baš jadno. U Bijeljini je povećan broj glasova u odnosu na izbore 2016., a mnogo je ljudi napustilo i taj grad”. Pojasnio je Konaković.

Također je pomenuo da je strana NiP javno pozvala SDA kako bi osnovali vijeća u Travniku, Novom Travniku i Jajcu, međutim odgovora od strane Stranke demokratske akcije nije bilo.

“U Novom Travniku su nam uzeli pobjedu, nisu podržali boljeg kandidata i HDZ je osvojio načelničku poziciju. Naš kandidat je imao 1.100 glasova više od drugog kandidata Bošnjaka. Čekamo Ilijaš, a nakon toga ćemo detaljno objasniti kakvu zabludu žive i kakve neistine šire “zaštitnici”. Nije to nikakva zaštita Bošnjaka, to je zaštita partijskog Bošnjaka. A tek smo mi krenuli”, napisao je Konaković.

Podsjećamo da je novoizabrani načelnik u Novom Travniku Dujo Stjepan, HDZ, a u Jajcu i Travniku su iizabrani članovi SDA. Međutim obzirom da je kandidat za načelnika Općine Travnik, Mirsad Peco, preminuo na dan izbora konačni rezultat još uvijek nije poznat.

Narod i pravda ima mandat u Visegradu. Mandat ima i SDA. 50% je povecan broj glasova Bosnjaka u gradu Visegradu u odnosu…

Publicada por Elmedin Konakovic en Miércoles, 2 de diciembre de 2020