Mačak student: Prisustvovao predavanju sa svojom vlasnicom, jer ne voli biti sam

Kineskom društvenom mrežom Douyin proširile su se fotografije preslatkog Munchkin mačka kojeg je kineska studentica Wen ‘prokrijumčarila’ sa sobom na predavanje.

“Kad god izlazim iz stana Ba Dun se prilijepi uz mene i ne da mi vani”, objasnila je studentica iz grada Xi’an na sjeverozapadu Kine zašto na fakultet sa sobom nosi kućnog ljubimca.

Tako joj se, kaže, Ba Dun privijao i uz nogu i tužno mjaukao od trenutka kad se počela spremati, jer je silno htio da ostane kući s njim. Nakon par minuta ‘natezanja’ Wen je, popustila jer je već kasnila i odlučila unijeti mačka u dvoranu fakulteta, da bude s njom za vrijeme predavanja, prenosi večernji.hr.

Tako su nastale fotografije jednogodišnje Munchkin mačke, vrste koja je inače najpoznatija po svojim kratkim šapicama, kako tiho leži ispod klupe i osvrće se oko sebe, kao da nastoji ostati profesoru ‘ispod radara’.

“Bio je stvarno dobar i uopše nije ispuštao zvukove”, pohvalila ga je vlasnica i dodala da mu je već putem objašnjavala kako tamo mora biti posebno tih. Ime Ba Dun bi se inače s kineskog prevelo kao ‘osam obroka’, a vlasnica kaže da ga je svojim apetitom ovaj mladi mačak itekako zaslužio.

Zahvaljujući Ba Dunovoj vještini skrivanja, profesor nije primijetio ništa neobično dok je mačak bio na predavanju, a za njega je saznao tek kad je postao viralni hit na Douyin platformi. Na tom je ‘kineskom TikToku’ Ba Dun sakupio više od 300 miliona pregleda, a većina se u komentarima divila njegovim ‘predivnim velikim očima’.