Marco Simone potvrdio kontakte sa NSBiH, italijanski trener kandidat za selektora Zmajeva

Marco Simone, ime koje se manje pominje u medijima u BiH, potvrdio je kontakte sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine.

Italijanski stručnjak je bio među prvim osobama sa kojima je razgovarao Zvjezdan Misimović. On je potvrdio kontakte sa NSBiH i tvrdi da Bosna i Hercegovina ima talente kako bi ostvarila dobar rezultat, i da je već analizirao igru naše reprezentacije u posljednjih 30 utakmica i kako, za svaki slučaj, već uči bosanski jezik, kazao je za N1.

“Sa sobom bih donio iste stvari koje sam živio kao igrač, iskustvo vrhunske organizacije koje sam živio kao igrač, najviše u periodu velikog Milana, profesionalnost, ozbiljnost, kredibilitet” kazao je Marco Simone.

On smatra da su to vrijednosti koje svaka reprezentacija mora imati.

“To je moj background, a moja prednost je što sam radio u brojnim zemljama u Evropi, ne samo u Italiji, te mislim da sam sposoban da se prilagodim kulturama zemalja u kojima radim” dodao je Simone.

Također navodi kako je Italija idealna zemlja za reprezentaciju, koja mora imati entuzijazam.

“To je bitno jer u svakoj zemlji, mentalitet i kultura su različiti, ali sa sobom bih ponio i svoju kulturu, svoj mentalitet i način rada iz zemlje koje ja dolazim. Mislim da je Italija idealna zemlja za reprezentaciju koja, prema mom mišljenju, u svojim temeljima mora imati entuzijazam, nešto čega možda nema u posljednjem periodu i veliki stepen organizacije i ozbiljnosti u radu”, zaključio je Marco.

Podsjećamo, sutra će se u prostorijama Nogometnog saveza BiH održati sastanak između članova Izvršnog odbora NSBiH i Zvjezdana Misimovića te Emira Spahića kako bi se razgovaralo o budućem selektoru Zmajeva.