Preko 100 mladih osnovnoškolaca obilježilo Međunarodni dan volontera

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA iz Sarajeva već desetu godinu zaredom realizira projekat “Volontiranje je cool!”.

Tim povodom, u ponedjeljak 07.12.2020. godine sa početkom u 12:00h, održana je deseta Galerija volonterizma koja je bila realizovana u online formi.

Galerija volonterizma predstavlja događaj na kojem volonterske grupe učenika predstavljaju realizirane aktivnosti u okviru navedenog projekta, te na taj način obilježava se i Međunarodni dan volontera.

U projektu su bile uključene 23 škole iz 3 bh. kantona: Kanton Sarajevo, Hercegovačko-neretvanski kanton i Bosansko-podrinjski kanton, a učesnicima Galerije se obratila i ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Nakon vrlo uspješnog niza godina sa velikim brojem učenika volontera, volonterskih aktivnosti, doprinosa lokalnim zajednicama i priznanja, učenici i njihovi nastavnici sa zadovoljstvom nastavljaju biti dio projekta “Volontiranje je cool!“ poklanjajući svoje slobodno vrijeme kako bi postali korisni članovi društvene zajednice.

Zajedno sa školskim koordinatorima identifikuju problem svoje lokalne zajednice i volonterskim aktivnostima doprinose njihovom rješavanju.

“Ove godine projekat smo realizirali uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka, ali bez obzira što nisu bili u mogućnosti da provode vrijeme zajedno kao inače, volonterske grupe su dale značajan doprinos projektu i u ovoj godini”, kazali su iz CROA.

Foto: CROA
Foto: CROA