Najjača košarkaška liga se vraća, može li iko Lebronu skinuti krunu s glave?

U jedan sat poslije ponoći Brooklyn dočekuje Golden State, a odmah nakon te utakmice čeka nas veliki derbi u Los Angelesu.

Sve je spremno da započne nova sezona najjače lige na svijetu. Ova sezona će biti posebna, nikad se manje nije odmaralo a sezona je skraćena na 72 utamice.

Odmah na početku nas očekuje spektakl, Durant se vraća u klub u kojem je postao šampion, a bitno je napomenuti da je propustio čitavu prošlu sezonu zbog teške povrede. Napravio je trade u Brooklyn i ove predsezone pokazao da će činiti strašan duo sa Kyrie Irvingom.

Golden State je imao sezonu za zaborav. Stephen Curry je imao problema sa povredama pa je većinu sezone propustio a njihova druga zvijezda Klay Thompson propustio čitavu sezonu zbog također teške povrede. Curry se vratio, a za Thompsona “crni” dani nisu završili. Klay se ponovo povrijedio na treningu i opet će propustiti čitavu sezonu. Utakmica se igra u jedan sat poslije ponoći.

Očekuje nas veliki derbi u Los Angelesu četiri sata poslije ponoći, aktuelni šampion Los Angeles Lakersi će ugostiti Los Angeles Cliperse.

“Jezeraši” su imali sezonu iz snova, ali i u predsezoni su najavali da će i ove sezone igrati na titulu. U četiri utakmice su zabilježili četiri pobjede, a i pojačali su roster i opet su najvali kanditaturu za prsten.

Duo Lebron i Davis rade kao sat, “Kralj” je prošle sezone osvojio svoj četvrti prsten.

Clipersi su imali tešku sezonu, Kawhi Leonard i Paul George nisu funkcionisali kako treba, ove sezone će imati priliku za iskupljenje.

Sve u svemu očekuje nas luda sezona. Kako će naš reprezentativac Jusuf Nurkić proći sa Potrlandom i ko će na kraju uzeti prsten ostaje nam da vidimo.