Nezapamćene poplave oko Vrgorca u Hrvatskoj

Na području Vrgorca pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće u selima uz rubne dijelove polja Bunine i Jezera, u koja se zbog velikih količina kiše slijeva i voda iz izvora Žiljina, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a.

Voda i dalje nadire u okolici Vrgorca nakon što je na tom mjestu u dva dana palo kiše koliko inače padne u prosjeku u dva mjeseca.

“Voda raste iako su prestale padavine, podiže se vodostaj, ali trebamo biti optimistični, dolaze ljepši dani po prognozi”, kazao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Ono što je palo proteklih dana tek sad navire pa je situacija sve teža, voda i dalje raste oko pet centimetara na sat.

Također, gradonačelnik je dao podršku mještanima Kokorića, naselju u sastavu grada Vrgorca.

“Dragi moji stanovnici Kokorića, kao što ulažemo napore sada prilikom porasta vodostaja, još veći napori nas čekaju kada se voda povuče i svijetla reflektora izgase. Niste sami sada, a nećete biti sami ni kasnije. Pronaći ćemo model pomoći u obnovi. To je naša dužnost i obaveza”, napisao je na svom Facebook profilu.

Dragi moji stanovnici Kokorića, kao što ulažemo napore sada prilikom porasta vodostaja, još veći napori nas čekaju kada…

Posted by Ante Pranić on Thursday, 10 December 2020