Odgođen 10. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom odlučeno je da će se jubilarno 10. izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa odgoditi za vrijeme nakon pandemije.

Iz Direkcije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su izjavili da nije moguće kreirati veselu atmosferu koja je sastavni dio Marketa zato što su događaji ograničeni na maksimalno 30 osoba.

“Market je satkan od vesele, praznične atmosfere, koju stvaraju svi njegovi sadržaji, ali i brojni posjetioci. U okolnostima u kojima su javni događaji ograničeni na prisustvo maksimalno 30 osoba i u kojima ne bismo mogli realizovati sve sadržaje Marketa, nemoguće je kreirati atmosferu po kojoj smo prepoznatljivi. Zato smo nakon mnogo promišljanja i teška srca donijeli odluku da naše 10. izdanje odgodimo za bolja vremena, za koja ne sumnjamo da će doći već iduće godine”, poručuju iz Direkcije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Pored toga, ističu i kako su do posljednjeg časa osluškivali da li će doći do ublažavanja mjera zaštite od pandemije, razmišljali da ovogodišnje izdanje događaja prilagode trenutnim okolnostima, te da se izvrši postavka isključivo vanjskih sadržaja.

“Nakon mnogo neprospavanih noći zaključili smo da bi svako reduciranje sadržaja dovelo do toga da to ne bude događaj kojeg smo uz mnogo truda i napora, zajedno sa našim partnerima, sponzorima i posjetiteljima gradili 9 godina. S druge strane, organizacija bilo kakvog dešavanja koje okuplja ljude mogla bi dovesti u opasnost naše posjetitelje i naš tim, a taj rizik, u trenutku kada se čini da se nazire kraj pandemiji, nismo spremni preuzeti”. Pojasnili su.

Međutim, bez obzira što će 10. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market biti odgođen za narednu godinu, iz Direkcije Marketa su obavijestili da će se i ove godine nastaviti sa tradicijom paljenja centralne gradske jelke.

“U narednim danima ćemo svjetlosnim dekoracijama okititi postojeće drvo u parku Hastahana, kako bismo i ove godine barem na simboličan način bili prisutni na tom prostoru i dali mali doprinos stvaranju praznične atmosfere u Sarajevu. Naravno, od paljenja jelke nećemo praviti masovan događaj, kako ne bismo ugrozili zdravlje naših sugrađana”. Naveli su iz direkcije, te su dodali da će 10. izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa bit će održano u decembru 2021. i januaru 2022. godine.

“Sve naše prijatelje širom svijeta molimo da se strpe, pridržavaju propisanih mjera i čine sve što je u njihovoj moći da zaštite sebe i sve oko sebe. Ovo vrijeme će vrlo brzo biti iza nas i sigurni smo kako ćemo se već iduće godine u ova doba družiti bez ikakvih ograničenja. Vidimo se 2021. godine na 10. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu” kazali su za kraj iz Direkcije Marketa.

❄️ Do posljednjeg časa smo osluškivali da li će doći do ublažavanja mjera zaštite od pandemije i razmišljali kako…

Publicada por Sarajevo Holiday Market en Jueves, 10 de diciembre de 2020