Općina Stari Grad: Bit će rekonstruisana kompletna ulica Isevića sokak

U toku je realizacija još jednog projekta u općini Stari Grad planiranog za 2020. godinu, a kojim se ispunjavaju prijedlozi i zahtjevi građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Riječ je o rekonstrukciji ulice Isevića sokak na Bistriku u čiju obnovu će biti uloženo oko 100.000 KM.

Kako kažu građani, ova ulica je za njih poveznica i najkraća ruta do srca grada i koristi ga veliki broj ljudi, kako ovog tako i drugih okolnih naselja. Iznimno je ovo frekventna pješačka i putna zona, odnosno jedna od glavnih sporednih ulica prema Vijećnici i Baščaršiji.

Inače, ulica Isevića sokak je u veoma lošem stanju, uništena velikim brojem prokopa. Prethodnih godina građani su iznosili inicijativu za njenu sanaciju, te je uvrštena u program rada za 2020. godinu. Radovi su u toku, a prema informacijama iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, ulica se radi cijelom dužinom od 240 metara.

Iz Službe su obavijestli da su uklonjeni stari trotoari i ivičnjaci u dužini od oko 160 metara na obje strane ulice u pravcu spoja sa ulicom Isa-bega Ishakovića, odnosno sa obalom rijeke Miljacke.

Na tim mjestima su već postavljeni novi ivičnjaci. „Nakon poslova na trotoarima i ivičnjacima, uslijedit će mašinsko uklanjanje starog dotrajalog asfalta cijelom dionicom od 240 metara“, pojasnili su dodatno u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

Omer Hujdur, je potvrdio značaj ovog projekta za građane. „Ulicu koristi zaista veliki broj ljudi, kako građani ove ulice, tako i građani brojnih drugih ulica“, istakao je Hujdur.

Također je rekao da cijeli život živi u ovoj ulici i da mu je neizmjerno drago zbog radova koji se sada izvode. „Načelnik Hadžibajrić nam je obećao sanaciju naše ulice i evo i sami vidite, izbori su prošli ali radovi se izvode punom parom. Šta da kažem…? Za ovakvu lokalnu vlast na čelu s načelnikom Hadžibajrićem uvijek smo tu na raspolaganju, jer bez jake lokalne vlasti nema ni države“, poručio je Hujdur.