Postavljena tradicionalna jelka ispred Vijećnice: Dekoracija kao simbol nade

Ispred sarajevske Vijećnice postavljena je tradicionalna, raskošna jelka.

Ovaj put, dekoracija kao simbol nade, inspiracije i optimizma u izazovnim vremenima koronavirusa. Veličanstveni prizor koji je do sada privlačio stotine naših sugrađana, ali i gostiju koji su dolazili u „Sarajevo, novogodišnji centar regije“, na poseban način doprinosi prazničnom ugođaju. Od ove atraktivne tradicije, uprava JP Sarajevo d.o.o. nije odustala bez obzira na pandemiju.

„Novogodišnja bajka u Sarajevu postala je prepoznatljiv brend koji je naš grad lansirao među najpoželjnije evropske destinacije. Sada nam više nego ikada treba povod za pozitivan duh i vjeru u bolja vremena“, kazali su.

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, do sada je organizirao višednevnu proslavu Nove godine na otvorenom uz domaće i regionalne muzičke zvijezde, a u bosanskohercegovačku prijestolnicu stizali su gosti iz cijelog svijeta.

Iako u uslovima koje diktira globalni izazov, nastavljamo širiti jedinstvenu sarajevsku priču o gradu vječne nade, ljubavi, zajedničkog života i vrhunskih manifestacija.