Predrag Kojović: Jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala bilo je ono etničko

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović poručio je predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da je svaki pokušaj hrvatskog uljuđivanja BiH bio pokušaj njenog otuđenja, a da je jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala zapravo bilo ono etničko.

Kojović je kazao da se prema izjavama hrvatskog predsjednika Milanovića može zaključiti da na BiH gleda kao na koloniju na nižem stepenu.

“Iz Milanovićeve izjave, po kojoj Bosni i Hercegovini treba prvo sapun pa tek onda parfem, jasno je da on na BiH gleda kao na koloniju na nižem stepenu civilizacijskog razvitka od Hrvatske, pri čemu je, po njemu, Hrvatska tu faktor našeg ‘uljuđenja'”, napisao je Kojović na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

U nastavku oštro se obraća govoreći kako je jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala bilo etničko.

“Svaki pokušaj hrvatskog ‘uljuđivanja’ Bosne bio je ustvari pokušaj njenog otuđivanja, a jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala bilo je ono etničko. Posljedice toga su ono od čega se trebamo očistiti. Nikakvi sapuni i parfemi tu nisu potrebni.

U Njemačkoj se to čišćenje zvalo denacifikacija, a može i politički korektnije: kulturna dekontaminacija. Njom, također, treba biti obuhvaćen niz Milanovićevih postupaka prema BiH, uključujući i ovu posljednju izjavu”, kazao je Kojović.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot