Nakon duge i teške bolesti: Preminuo Armin Isaković, košarkaš šampionske generacije Bosne

Nakon dugogodišnje borbe s karcinom, danas je preminuo nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne Armin Isaković preminuo je danas u 43. godini. 

Iskaković je ostao upamćen kao član šampionske generacije Studenata koji su, pod vodstvom Sabita Hadžića osvojili prvu poslijeratnu titulu 1999. godine.

U generaciji ’99 Bosne igrao je pored Emira Halimića, Gorana Terzića, Damira Mirkovića, Edisa Subašića, Dine Konakovića, Samira Lerića, Admira Bukve, Edisa Subašića i važio je za veoma perspektivnog košarkaša koji nikada nije do kraja ispunio svoj potencijal.

Nakon Bosne imao je epizode u Vogošći i Velpaku, a jedno vrijeme bio je i član OKK Iskra Bregava.

Nažalost, Isaković će ostati upamćen i po zločinu kojeg je počinio u stanju neuračunjivosti kada je 2008. godine oduzeo život vlastitoj majci.

Nakon hapšenja mirno je razgovarao sa istražiteljima, a kao razlog za ono što je uradio naveo je da je žrtva “nosila njegovo prezime“. U policijskoj ćeliji pokušao se i objesiti o čaršaf, ali ga je u tome spriječio policajac.

Isaković je nakon presude predat na staranje Centru za socijalni rad koji se brinuo o njegovom liječenju.

Optužba i odbrana su nakon presude odustali od žalbi te je Isaković upućen u Psihijatrijsku kliniku gdje se liječio, a potom je i pušten na kućno liječenje i vraćen je u normalne tokove društva.