Profesor Ekonomskog fakulteta: “Kolege profesori žele diskreditirati cijelu studentsku populaciju kao neobrazovanu”

Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prethodnih dana imali su parcijalne ispite, a nakon toga društvenim mrežama brzo se proširila vijest kako pojedini ne znaju razliku između parnih i neparih brojeva.

Riječ je o prvom parcijalnom ispitu iz predmeta Računovodstvo. Brojni loši komentari nisu izostali, čime je ugrožena reputacija kako nastavnika ovog fakulteta, tako i studenata koji pohađaju isti.

Shodno tome, jedan od nastavnika na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Denis Berberović na svom Facebook profilu istakao je kako je većina studenata vrlo obrazovana, pametna i vrijedna. Smatra kako njegove kolege profesori žele diskreditirati cijelu studentsku populaciju kao krajnje neobrazovanu.

“Kao jedan od nastavnika na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu iz prve ruke mogu potvrditi da je većina nasih studenata vrlo obrazovana, pametna i vrijedna. Uživam raditi sa nasim studentima. Po završetku studija, a neki i prije toga, odmah nalaze poslove na kojima vrlo brzo napreduju. Kažu da tržiste prepoznaje kvalitet.  Ima naravno izuzetaka, i takve nažalost pojedine moje kolege profesori koriste da bi diskreditirali cijelu studentsku populaciju kao krajnje neobrazovanu (da ne znaju parne i neparne brojeve).

A sve to u cilju vrlo lukavog opravdanja vlastitih nastavničkih nedostataka a koje smo nedavno mogli vidjeti u javnosti. Prije nekoliko dana se pojavio protest studenata EFSA zbog prolaznosti na predmetu Računovodstvo. I sada na istom tom predmetu tvrde da su naši studenti krajnje neobrazovani, čak toliko da ne znaju parne i neparne brojeve. Da li je ikome čudno sto je isti predmet u pitanju?

Baš bih volio da dobijem uvid u te emailove koji šalju upit u vezi parnih i neparnih brojeva. Baš kao što bih volio dobiti uvid u to kako je izračunata prolaznost od 54%. Dosta je vise ispaštanja i studenata, ali i korektnih nastavnika čija reputacija, zajedno sa reputacijom Fakulteta, je ugrožena zbog bezobrazluka pojedinaca”, istakao je Berberović na svom Facebook profilu.

Kao jedan od nastavnika na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu iz prve ruke mogu potvrditi da je vecina nasih studenata vrlo…

Posted by Denis Berberović on Subota, 5. decembar 2020.

Podsjećamo, prethodnih dana studenti Ekonomskog fakulteta iskazivali su javno svoje nezadovoljstvo zbog male prolaznosti ispita iz predmeta Računovodstvo, a sada je na istom predmetu utvrđeno kako ističe profesor Berberović “diskreditiranje studentske populacije”.