Reprezentativci Bosne i Hercegovine će kvalifikacije otvoriti gostovanjem u Finskoj

Jučer su žrijebanjem određene kvalifikacione grupe za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a danas je objavljen i raspored utakmica kvalifikacija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će gostovanjem u Finskoj 24. marta 2021. godine otvoriti prvo kolo D grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru 2022. godine.

Ukupno će biti odigrano 10 kola, a naša reprezentacija će biti slobodna u drugom i petom kolu kvalifikacija. S tim u vezi, u trećem kolu dočekat će veliku Francusku, koja je podsjećamo, trenutni svjetski prvak.

Nepunih šest mjeseci nakon trećeg kola, u četvrtom kolu naši Zmajevi će gostovati u Francuskoj 1. septembra 2021. godine. Nakon toga i pauze u petom kolu, 7. septembra Bosna i Hercegovina će dočekati i reprezentaciju Kazahastana koja će ugostiti zmajeve u sedmom kolu, koji će niti održan 9. oktobra.

Tri dana nakon gostovanja u Kazahastanu, Zmajevu će putovati u Ukrajinu kako bi odigrali osmo kolo kvalifikacija. Deveto kolo će Bosna i Hercegovina dočekati na domaćem terenu protiv Finske, a kraj kvalifikacija za BiH će također biti održan na domaćem terenu 16. novembra, kada će Zmajevi igrati protiv Ukrajine.

Podsjećamo da će plasman na Mundijal u Kataru ostvarit prvoplasirane reprezentacije iz deset kvalifikacionih grupa, a deset drugoplasiranih, uz tri selekcije iz UEFA Lige nacija, igrat će u baražu za SP poslije kojeg će biti poznata preostala tri učesnika SP-a iz UEFA zone.

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Foto: NFSBiH
Foto: NFSBiH