Skup ispred ambasade Hrvatske u Beogradu: Teško opisati koliko znači podrška

Ispred Ambasade Hrvatske u Beogradu danas su se okupili građani, koje je na skup podrške i solidarnosti sa stradalim u zemljotresu u Hrvatskoj pozvala inicijativa Ne davimo Beograd.

Ambasador Hrvatske Hidajet Biščević rekao je za N1 da je teško riječima opisati koliko znači taj izraz podrške i solidarnosti.

On je rekao i da je primio na desetine mejlova od građana širom Srbije sa velikim izrazima podrške, kao i pitanjima kako da upute pomoć. Danas će zato ambasada otvoriti žiro račun na koji će građani moći da uplate sredstva koliko žele, piše N1.

Zahvalio je i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na izrazima podrške Hrvatskoj i riječima ohrabrenja, kao i vladi Srbije koja je, kako je rekao, maloprije donijela odluku o donaciji od milon eura Hrvatskoj, kao i građanima koji pokazuju “izuzetnu solidarnost i ljudskost”.

Cunami strahota se obrusio na Hrvatsku“, kazao je on.

Od jučer stižu poruke podrške Hrvatskoj iz Beograda nakon razornog zemljotresa, a građani Srbije na društvenim mrežama pozivaju na solidarnost sa susjedima i nude pomoć građanima Petrinje.