Šta je obećao Skaka u septembru: Sarajevo će imati bolji doček Nove godine od New Yorka

Izvjesno da javnog dočeka, kao niti bilo kojeg drugog, a opet što je sasvim razumljivo zbog epidemiološke situacije neće biti.

Još početkom ove godine govorilo se o tome da će nas u novu, 2021. godinu, uvesti svjetska zvijezda.

Međutim, podsjetimo se kako je gradonačelnik Abdulah Skaka govorio još u septembru, što nije ni tako davno.

Kako je tada rekao, u prvom redu je uvijek zdravlje sugrađana, te dodao da je izvjesno da će novogodišnja proslava biti online.

Još ništa definitivno nismo dogovorili. Više detalja bi trebalo biti poznato sredinom oktobra. Mislim da nećemo otkazati. Moramo nešto napraviti, barem simbolično. Nažalost, neće biti onako kako smo posljednje četiri godine navikli i sugrađane i naš region“, kazao je tada za Faktor Abdulah Skaka.

Tradicionalni doček Nove godine otkazale su svjetske metropole još davno. Tako je otkazana i novogodišnja proslava u New Yorku na Times Squareu, koja privlači veliku pažnju svjetske javnosti, a neće biti upriličena prvi put nakon 114 godina.

“Pripremamo nešto novo. Vidjet ćemo kako će sve izgledati. Imamo novu ideju, stil i kreaciju koju pokušavamo da realiziramo. Potruditi ćemo se da uradimo nešto, neki oblik će biti, znači bolje od New Yorka, oni su otkazali. Vjerovatno nisu razmišljali o načinu na koji ćemo mi to realizovati. Siguran sam u ovom trenutku da ćemo biti kreativniji. Još ne bih o detaljima”, govorio je Skaka.

Nema ni online dočeka

Naime, kako mediji saznaju iz Gradske uprave Sarajeva, sve planirane aktivnosti su otkazane zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, pa i svečani vatromet.

Zbog ograničenja kretanja poslije 23 sata gradonačelnik Abdulah Skaka neće se tradicionalno naći ni u bolnicama na porodiljskim odjelima nakon što otkuca ponoć. On će majku i prvu bebu rođenu u 2021. godini ipak darivati 1. januara tokom dana.

Od toliko spominjanog online dočeka Nove godine u glavnom gradu ipak neće ništa biti. Sasvim je jasno da nisu uspjeli organizovati ni ovakav vid svečanosti.