Sutra obilježavanje Dana Općine Novi Grad i svečano otvaranje sportske dvorane uz OŠ “Umihana Čuvidina”

Općina Novi Grad Sarajevo sutra obilježava Dan Općine i 43. godišnjicu postojanja.

Tim povodom, u 14 sati, bit će upriličeno svečano otvaranje sportske dvorane uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina“ u Boljakovom Potoku.

Svečanost će biti upriličena, uz maksimalno poštivanje higijensko-epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa i uz prisustvo ograničenog broja ljudi.

Nakon oficijelnog dijela, u periodu od 15 do 18 sati održat će se revijalne utakmice u malom nogometu, koje će odigrati ekipe Omladinskog fudbalskog kluba “Biser 96”, KK “Realway”, te rukometna utakmica između RK “Briješće” i RK “Vogošća 2”, klubova koji se takmiče u federalnoj ligi Jug seniori.

“Obavještavamo građane da mogu doći, i u grupama ne većim od 30 osoba, obići sadržaje koji su izgrađeni u sklopu objekta i prisustvovati revijalnim utakmicama koje će se igrati od 15 do 18 sati”, kazali su iz Općine.

Osnovna škola “Umihana Čuvidina“ koja je nedavno obilježila svoj jubilej, 50 godina postojanja i rada, nije imala adekvatnu sportsku dvoranu, a naselje dječije obdanište. U sklopu objekta je izgrađeno obdanište za boravak oko 120 djece, dodatni školski prostor, 11 učionica i biblioteka, ambulanta, fitnes sala, podzemna garaža sa 40 mjesta za parkiranje i drugi prateći sadržaji.

U sklopu starog dijela škole izgrađena je nova kotlovnica na prirodni gas, koja će služiti za stari i novi objekat, obzirom da je postojeća bila dotrajala i koristila lož ulje kao energent.

Sportska dvorana olimpijskih dimenzija sa tribinama za oko 500 gledalaca omogućit će održavanje nastave iz tjelesnog odgoja i drugih sportskih događaja, ali i održavanje zvaničnih utakmica.