Sutra oblačno i slaba kiša uz niske temperature

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme, dok je ponegdje u Bosni zabilježena slaba kiša, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -3; Ivan-sedlo 0; Bugojno 1; Tuzla 2; Gradačac, Sanski Most 3; Bihać, Sarajevo-Bjelave 4; Zenica 5; Livno 6; Široki Brijeg 9; Grude 10; Mostar, Neum 11;

Sutra se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, dok u višim područjima centralne i istočne Bosna i na planinama povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini jutro oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili rosulja, a u višim dijelovima grad slab snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura oko 1, dnevna oko 4 °C.

U ponedjeljak se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne.

Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

U utorak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 5, a dnevna od 5 do 10, na jugu 13 °C. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura zraka od 1 do 4 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Jutarnja temperatura od 1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 13 °C.