Sutra oblačno uz slabu kišu, u petak dolazi prvi ovogodišnji snijeg

Danas je u Bosni bilo malo do umjereno oblačno i sunčano, a u Hercegovini i na zapadu pretežno oblačno vrijeme, dok je po kotlinama i uz riječne bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 2, Ivan-sedlo 6, Livno 7, Zenica 8, Grude i Mostar 9, Jajce, Sarajevo i Stolac 10, Neum 12, Bugojno i Sanski Most 13, Bihać i Tuzla 14, Gradačac 15 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok se nešto manje oblačnosti očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Krajem dana sa kišom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u večernjim satima se očekuje i slaba kiša.

Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U petak možemo očekivati oblačno vrijeme sa kišom, dok poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne,najprije kiša, koja će postupno prelazit u snijeg ili susnježicu. U večernjim satima očekuje se i formiranje sniježnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U subotu pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati.

Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i snijegom uglavnom u jutarnjim satima i prije podne.

Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu do 6 stepeni.