Sutra oblačno vrijeme i niže temperature nego danas

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, dok je kiša lokalno padala uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, rjeđe u centralnim područjima, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 4; Bihać, Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 5; Bijeljina, Gradačac i Livno 6; Banja Luka, Doboj i Sarajevo 7; Bugojno 8; Trebinje i Zenica 9; Mostar 10; Grude i Široki Brijeg 11; Neum 13; Stolac 14 °C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle.

Slaba kiša se očekuje na području Hercegovine i jugoistoka Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima, dok će na planinama padati i slab snijeg.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu zemlje od 9 do 13 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U kotlinskom dijelu grada je moguća magla. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 6 °C.

U subotu, prekosutra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku i sjeveru Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu zemlje do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 9 do 12 °C.

U nedjelju, oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine, a u većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje.

Slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu zemlje do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 9 do 12 °C.