Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Danas je u Bosni i Hercegovini po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka uglavnom prije podne, u ostatku dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sanski Most 2, Gradačac, Sarajevo i Zenica 4, Bihać i Tuzla 5, Bugojno i Jajce 6, Drvar i Ivan-sedlo 8, Livno i Stolac 9, Mostar 11, Neum 12, Grude i Široki Brijeg 13 °C.

Sutra u Bosni i Hercegovini po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U ostatku naše zemlje zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u Hercegovini. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 °C.

U Sarajevu, u jutarnjim satima i prije podne moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 7 °C.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostatku Bosne jutro oblačno uz postepeno razvedravanje. Nešto sunčanije očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C.