Svečano uručeno uvjerenje o dodjeli mandata načelniku Ibrahimu Hadžibajriću

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Željko Bakalar uručio je uvjerenje o dodjeli mandata za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo mr Ibrahimu Hadžibajriću.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić izražava veliku zahvalnost građanima Starog Grada koji su mu dali svoje povjerenje.

“Ponosan sam na vas i mnogo vam hvala na povjerenju koje ste mi ukazali i još jednom me izabrali za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Dobiti vaše povjerenje da upravljam općinom Stari Grad naredne četiri godine velika je obaveza i čast. Hvala vam što ste mi vjerovali i vjerujete, tu sam da štitim interese svih građana Starog Grada”, stoji u poruci načelnika Hadžibajrića.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

Na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini održanim 15. novembra ove godine, prema potvrđenim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo građani su od četiri kandidata izabrali mr Ibrahima Hadžibajrića sa 10.289 glasova.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić potpisao je izjavu o prihvatanju mandata i time zvanično stekao uvjete da preuzme funkciju načelnika ove lokalne zajednice za četvorogodišnji mandat 2020-2024. Uvjerenje je dobilo i budućih 31 vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad.