Tamni dio lijepe priče sa Grbavice: Humanitarna akcija za ženu koja se porodila ispred stadiona Grbavica

FK Željezničar je okrenuo humanitarnu akciju za Amru Kulović, ženu koja se porodila u vozilu hitne pomoći ispred stadiona Grbavica.

Klub je saopćio na svojoj Facebook stranici da porodica Kulović živi u nehumanim uslovima bez struje u stanu i bez adekvatnog smještaja, te su pozvali sve navijače i simpatizere Fudbalskog kluba Željezničar da se odazovu na humanitarni apel.

“Prije nekoliko dana, naša sugrađanka Amra Kulović se porodila. Naravno to ništa ne bi bilo neubičajno da njen dječak nije odabrao simboličnu lokaciju za prvo oglašavanje. Ko zna – spektakularno rođenje, možda je uvod u spektakularne golove budućeg fudbalera. Amra se porodila u vozilu hitne pomoći ispred stadiona Grbavica.

Međutim, u ovoj lijepoj priči postoji i onaj tamni dio. Naime, porodica Kulović živi u nehumanim uslovima bez struje u stanu i bez adekvatnog smještaja.
Povodom toga, grupa je odlučila organizovati skupljanje novčanih sredstava i time pokušati ublažiti situaciju u ovom teškom periodu.

Ovim putem pozivamo sve navijače i simpatizere Fudbalskog kluba Željezničar da se odazovu na humanitarni apel te i na taj način iskažu solidarnost sa onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Termin prikupljanja novčanih sredstava četvrtak 18:30 do 20:00 sati, petak 18:30 do 20:00 sati.

“Na Grbavici, na Željinom stadionu sam se porodila.””, napisali su iz kluba.