U toku velika policijska akcija u BiH: 250 policajaca na terenu

Pod nadzorom tužilaštva, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske unazad nekoliko mjeseci provode operativnu akciju “Wolf”.

Kako je saopšteno, trenutno se pretresi provode na 20 lokacija, a bitno je i naglasiti da se ovakav način odvija suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH.

“Tom prilikom je zadokumentirano obavljanje više kaznenih djela organiziranog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog podrijetla bez trošarinskih markica uz sudjelovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezane kriminalne skupine, koje imaju jasno definiranu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta”. Saopštili su iz Granične policije BiH.

“Ovako organizirane kriminalne skupine su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta”, dodali su iz Granične policije BiH

Na realizaciji akcije, trenutno je angažirano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske.

Detaljnije informacije u vezi operativne akcije Wolf, javnost će imati tokom dana.