Video/ Božićni filmovi koje morate pogledati ove godine

Donosimo vam listu Božićnih filmova sa kojima ćete obilježiti blagdane, kako vam dani ne bi prošli dosadno.

Home Alone

Tematika filma se zasniva na tome, kako osmogodišnjak mora zaštititi svoju kuću od para provalnika kad je slučajno ostavljen sam u kući, od svoje obitelji, tokom Božićnih praznika.

The Christmas Chronicles

U Gradu Lowell-u blizu Božića, samohrana majka Claire se bori da očuva svoju porodicu na okupu nakon smrti njenog muža vatrogasca Doug-a. Njen sin Teddy je izgbio “Božični duh” i postaje problematičan. Njena mlađa kći Kate trudi se da očuva “Božični duh” u životu dok se bori sa vjerovanjem u postojanje Djeda Mraza.

The Christmas Secret

Dok se život samohrane majke Christine raspada, ona pronalazi čarobno obiteljsko nasljedstvo koje vodi do ljubavi i sreće tokom Božića.

Die Hard

Njujorški policajac John McClane dolazi na Badnje Veče u L.A. kako bi praznike proveo sa svojom obitelji. Grupa međunarodnih terorista na čelu sa Hansom Gruberom preuzima kontrolu nad zgradom, držeći kao taoce sve koji su se u njoj zatekli, kako bi se dokopali 600 miliona dolara iz trezora koji se nalazi u zgradi. FBI je pozvan kako bi riješio ovu situaciju, ali John ima sasvim drugačije planove.

Elf

Djed Mraz sasvim slučajno na Sjeverni pol dovodi malog dječaka, koji se slučajno našao među igračkama. Odlučuju se na to da ga odgoje kao vilenjaka, ali poslije 30 godina saopštavaju mu da on nije vilenjak, zbog čega on odlučuje krenuti u potragu za svojim biološkim ocem.

How The Grinch Stole Christmas 

Na vrhu planine, Grinch promatra stanovnike Tkograda kako se radosno pripremaju za Božić. Zbog njegovog zastrašujućeg izdleda, stanovnici Tkograda su ga izbjegavali, nakon čega se on odlučuje da ukrade Božić.

Polar Express

Na Badnjak mladi dječak kreće u magičnu avanturu na Sjevernom polu u Polar Expressu, dok uči o prijateljstvu, hrabrosti i Božičnom duhu.