Video/ McDonald’s u glavnoj Božićnoj reklami, snimio emotivnu priču o jednom Sarajliji

Kompanija McDonaldsa je ove godine odlučila da iznenadi svoje zaposlenike jedinstvenom i jako empotivnom kampanjom.

Obzirom na trenutnu situaciju izazvanom epidemijom koronavirusa, kao i ponovne blokade za vrijeme božićnih praznika, ekonomska situacija je značajno pogoršana. Međutim, pandemija je posebno pogodila radnike McDonaldsa u Njemačkoj.

Ova kompanija zapošljava ljude iz 119 različitih nacija, od kojih mnogi imaju porodice u inostranstvu koje ne mogu posjetiti za Božić. Iz tog razloga, odlučili su da pokažu značaj navedene situacije u jednom jako emotivnom klipu.

U videu se nalazi priča Nikole, zaposlenika iz Bosne i Hercegovine koji ni ove godine neće otputovati kod svoje porodice za Božić. Istaknuo je kako voli Božić i ulogu Djeda Mraza posebno kako bi u to doba godine donio radost malim gostima, prije nego što ode kod svoje porodice u Sarajevo da proslavi Božić sa svojim najmilijima. Nažalost, ove godine tu sreću neće doživjeti.

Iz tog razloga, kompanija McDonalds Njemačka je odlučila da iznenadi Nikolu jedinstvenom kampanjom: Jer ako Nikola ne može kući, onda mu McDonalds donosi njegov dom. U kamionu, replika dnevne sobe kuće njegovih roditelja dolazi tik ispred restorana. Tako da porodica, iako na daljinu, može i dalje zajedno slaviti u poznatom okruženju i uz božićnu večeru prema receptu njihovih roditelja i sa velikim emocijama.