Vrhbosanska nadbiskupija: Ponoćka u izmijenjenom terminu

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama i propisima vezanim uz pandemiju koronavirusa, ovogodišnja misa ponoćka bit će održana u drugom terminu.

Obzirom na zabranu kretanja iza 23 sata, tradicionalna misa ponoćke u ponoć na Badnjak neće biti održana u ponoć. Euharistijsko slavlje božićnog bdjenja bit će 24. decembra u 20 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, saopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

“Svetu misu predvodit će vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, a direktan prijenos iste bit će na programu BHRT-a”, navedeno je u saopćenju.

Na sam Božić, 25. decembra, svetu misu u 10.30 sati u katedrali predvodit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić, sa direktnim prijenosom, čiji će prenos također biti, na BHRT-u.

Isti dan u podne je prijenos Papinog Urbi et Orbi iz Rima.

“Misa zahvalnica na kraju građanske godine, 31. decembra, bit će u 18 sati u katedrali, a euharistijsko slavlje na svetkovinu Marije Bogorodice, prvoga dana Nove godine, bit će u prvostolnici u 10.30 sati”, istaknuto je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa, otkazan je Božićni prijem, koji je godinama bio na blagdan Svetog Stjepana, 26. decembra.