Vrtić “Bulbul”: Radovi na rekonstrukciji objekta dobro napreduju

Radovi na rekonstrukciji Vrtića “Bulbul” koja je počela u augustu ove godine odvijaju se punom parom, a uskoro bi trebali početi radovi na postavljanju nove fasade, saopćeno je iz Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad, nadležne za ovaj projekat.

U toku su keramički radovi na oba sprata, te finaliziranje sa rigips profilima u unutrašnjosti objekta. Što se tiče vanjskih radova, u toku je sanacija manjeg potpornog zida s desne strane objekta, te radovi na vanjskoj kanalizaciji i dovodu vode do objekta. Uporedo se uklanjaju loši dijelovi fasade, a uskoro će početi radovi na postavljanju nove fasade.

Do sada su završeni radovi na krovnoj konstrukciji, montiran je solarni sistem na krovu objekta, uvedeno je radijatorsko i podno grijanja na prvom i drugom spratu, postavljene nove elektroinstalacije u cijelom objektu, urađeno hidrauličko ispitivanje mreže podnog grijanja, okončani građevinski radovi na postavljanju cementnog estriha u podu prvog i drugog sprata, ugrađena unutrašnja stolarija na oba sprata, fino malterisanje i gletovanje na oba sprata, te je saniran potporni zid s gornje strane objekta.

Podsjećamo, projekat finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u iznosu od 964.000 KM. Radovi se odvijaju u fazama i uključuju kompletnu sanaciju enterijera i eksterijera.

Bit će izvedeni svi arhitektonski i građevinski radovi, uvedene nove vodovodne i elektroinstalacije, urađena sanacija enterijera i vanjsko uređenje, kao i utopljavanje fasade po najnovijim standardima. Radove izvodi firma ‘Kol invest’.