Zmajevi saznali protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

U Zurichu je večeras održan Ždrijeb grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, gdje je reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala svoje protivnike za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koje će se održati u Kataru.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u grupi D, a protivnici našim Zmajevima u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine, bit će selekcije Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

Kvalifikacije za SP će početi 24. marta 2021. godine, a završit će se 16. novembra. Plasirat će se deset prvoplasiranih reprezentacija iz deset postojećih grupa, dok će drugoplasirane reprezentacije za opstanak boriti, baš kao i dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu plasirale direktno na Mundijal. Baraž je na rasporedu od 24. do 29. marta 2022. godine.

Podsjećamo da i dalje nije poznato ko će sa selektorske klupe povesti našu fudbalsku selekciju u sedmim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine u Kataru.

Bitno je napomenuti da je Bosna i Hercegovina igrala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, tada je Zmajeve s klupe predvodio Safet Sušić, a ostvarili smo dva poraza (Argentina i Nigerija) i pobjedu protiv selekcije Irana.