Adnan Čustović je postao novi član Naroda i Pravde

Adnan Čustović, doskorašnji predsjednik Općinskog odbora DF-a Centar, novi je član Naroda i Pravde.

Čustović je pristupnicu Narodu i Pravdi potpisao u prisustvu predsjednika stranke Elmedina Konakovića. Između ostalog, Čustović je kazao da kao mlada osoba želi da iz temelja izgradi našu državu, na principima modernih evropskih vrijednosti i u duhu euroatlantskog diskursa

“Želim svom djetetu da pružim život u sigurnoj Bosni i Hercegovini, državi čiji su svi građani ravnopravni, državi u kojoj mladi radije biraju da ostanu, umjesto napuštanja u potrazi za sigurnijom budućnošću. Pravi put ka takvoj BiH je Narod i Pravda. Put koji, zasigurno, nije jednostavan, ali je temeljit i pravedan”, poručio je Čustović.

Čustović je također pozvao omladinu u Bosni i Hercegovini da se uključe u ovaj pokret koji će, kako kaže, sistemski vratiti dignitet građanima naše države, te podići njihov životni standard.

Narod i Pravda je prema svim relevantnim podacima najbrže rastući politički projekat u cijeloj Bosni i Hercegovini. Za manje od tri godine postojanja Narod i Pravda je dobio povjerenje oko 70.000 birača širom BiH i taj broj nastavlja rasti.

“Vjerujemo da smo svojim moralnim integritetom, jasnim principima i ustrajnom borbom dobili povjerenje birača, ali i mnogog mladog, stručnog i sposobnog kadra. Mnogi od njih, oko 40 posto, kroz Narod i Pravdu ostvaruju svoj prvi politički angažman”, naveli su iz Naroda i Pravde.

Adnan Čustović je rođen 1989. godine. Magistar je politologije u oblasti diplomatije i međunarodnih odnosa. Posjeduje više od pet godina iskustva u realnom sektoru, gdje se kao vrlo mlad upušta u rukovođenje kompleksnih procesa nabavke, uvoza i izvoza.