Američki profesor tvrdi: Razotkrio sam misterij čudovišta iz Loch Nessa

U istraživanju profesora Henryja Bauera stoji da Nessie pripada neotkrivenoj vrsti kornjača koja je zarobljena u jezeru nakon što je došlo do povlačenje vode na kraju posljednjeg ledenog doba.

Samoprozvani fanatik za misterij Loch Nessa odbacio je ideju da je biće u jezeru ustvari dinosaur.

“Način na koji se opisuje čudovište iz Loch Nessa već je viđen u opisu brojnih vrsta kornjača, kao što je sposobnost disanja iznad vode kao i u vodi, provođenje vremena u dubokim vodama, ali i kretanje po tlu, sposobnost da se brzo kreću u vodi, kao i mogućnost da budu aktivne u jako hladnim vodama te relativno dugi vratovi”, kazao je profesor.

Dodaje da se tek treba otkriti ima li vrsta iz Loch Nessa sličnosti s vrstom velikih morskih kornjača koje postoje u određenim dijelovima okeana.

Istraživanje profesora Bauera koje je objavljeno u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji upućuju na to da zanimanje za čudovište iz Loch Nessa ne prestaje, piše Mirror.

“Sve upućuje na to da je riječ o životinjama koje provode većinu svojeg vremena u najdubljim dijelovima jezera. Nema dokaza koji upućuju na to da je riječ o monstruozno velikim jeguljama“, napominje umirovljeni profesor.