Belma Kapo: Ne vidim razlog da se odluka Vlade KS ne ispuni

Vlada Kantona Sarajevo će nastaviti da insistira na konačnom formalnom imenovanju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i Belme Kapo na mjesto novih članova Upravnog odbora KCUS-a.

Njihovo imenovanje predloženo je u avgustu 2019. godine kada je Vlada KS donijela odluku o novim imenovanjima. Ta je odluka objavljena i u Službenom listu, ali nikada nije implementirana. S obzirom da nije povučena njima mandat trenutno teče, a trajat će do 2023. godine.

Kako je za Patriju potvrdio Gavrankapetanović ni činjenica da je on na čelu Opće bolnice “Prim. Dr. Abudalh Nakaš” ne smeta da on bude imenovan i u UO KCUS-a.

“Riječ je o dva različita nivoa i nema smetnji da obnašam i tu ulogu. Odreći ću se naknade koju dobijaju članovi UO”, kazao je Gavrankapetanović.

Za agenciju Patria Belma Kapo je kazala da je odluka o njihovom imenovanju od strane Vlade KS donesena 2019. godine, te da je objavljena u Službenom listu i da prema njenim saznanjima Vlada KS neće birati druga imena.

“U međuvremenu je istakao mandat članovima UO KCUS-a prije nekoliko dana, pa ne vidim razloga da se odluka Vlade KS ne ispuni”, kaže Kapo.

U cijelom slučaju moguće su i krivične prijave portiv Vjekoslava Mandića, ministar zdravstva FBiH koji je odbio ispuniti odluku Vlade KS, ukoliko ne postupi po odluci iste.