Bivši predsjednik FIFE Sepp Blatter stabilan nakon što je prebačen u bolnicu

Bivši predsjednik FIFE Sepp Blatter navodno je u stabilnom stanju nakon prijema u švicarsku bolnicu.

Moj otac je u bolnici, svakim danom je sve bolji, ali treba mu vremena i odmora ”, rekla je njegova kćerka Corinne Blatter Andenmatten za švicarski list Blick, prenosi Guardian.

Corinne je zamolila da ljudi poštuju privatnost njenog oca i dozvole mu da se oporavi. Ovo nije prvi put da je Blatter hospitaliziran, Švicarac je imao zdravstvenih problema i u novembru 2015. i julu 2016. godine.

Blatter je bio dugogodišnji predsjednik FIFA-e između 1998. i 2015. godine

Podsjećamo, Blatter se nalazi pod krivičnom istragom u Švicarskoj zbog navodne neopravdane isplate bivšem predsjedniku UEFE Michelu Platiniju.

Dobio je osmogodišnju zabranu fudbala zbog te krivične prijave. Žalbom je smanjena na šest godina. Platini i Blatter su nastavili tvrditi da nisu učinili ništa loše.

Također, prošlog mjeseca FIFA je objavila žalbu na “kriminalno upravljanje” protiv svog bivšeg predsjednika. Žalba, koja je poslana tužilaštvu u Zürichu, odnosila se na učešće Blattera i drugih bivših zvaničnika u svjetskom upravnom tijelu u projektu Fifinog muzeja u švicarskom gradu.

Blatter je žestoko porekao optužbe. “Optužbe su neutemeljene i žestoko se odbijaju“, rekao je njegov advokat Lorenz Erni.