Bosna i Hercegovina nakon preokreta poražena od strane Estonije

Rukometaši BiH poraženi su od strane Estonije nakon preokreta rezultatom 24:21, i doživjeli su drugi poraz u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je jako dobro otvorila utakmicu i u prvim sekundama meča imala prvo vodstvo, Josip Perić je pogodio za 0:1.

Estonci su od samog početka igrali onako kako su i najavili, pokušavali su brzim centrom praviti probleme našoj reprezentaciji, ali BiH je solidno kontrolisala situaciju.

Karl Toom je zadavao najviše problema našim momcima, postigao je brza dva gola i donio prednost Estoniji. Zmajevi su napravili seriju od 3-0 i došli do prednosti od 4:5.

Poslije toga se igralo gol za gol. Zmajevi su u jednom momentu imali i +3 (8:11) ali Toom prekida dobru seriju naše reprezentacije i vraća svoju ekipu u borbu.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 11:14 za našu reprezentaciju.

Estonci jako dobro otvaraju drugo poluvrijeme i odmah smanjuju zaostatak golovima Tooma i Kaspara Leesa, ali njihovu seriju zaustavlja Ovčina i pogađa za 14:16 nakon 40 minuta igre.

Zmajevi su igrali sa igračem manje jedan period i Estonci su to iskoristili i dolaze do izjednačenja 17:17. Bosna je opet proigrala, ali nastupila je kriza u našim redovima.

Realizacija u napadu je skroz stala a Estonci su nastavili da igraju odlično, te na kraju slavili sa 24:21.

Lees i Toom su bili najefikasniji u ekipi Estonije sa osam golova, odnosno sedam, dok je kod Zmajeva najbolji bio Ovčina sa šest golova

Zmajevi će Estonce ugostiti u Bugojnu u meču 4. kola kvalifikacija, meč se igra u nedelju.