Ćorić: Momci dišu kao jedan, nakon Krupe krećemo s uigravanjem

Fudbaleri Posušja trenutno obavljaju pripreme za nastavak sezone u kojoj love plasman u Premijer ligu BiH.

Posušje je jesenji prvak Prve lige FBiH i glavni favorit za ulazak u društvo najboljih, a o dosadašnjem toku priprema je za zvaničnu stranicu govorio i trener Denis Ćorić.

“Momci odlično prihvaćaju sve zahtjeve na treningu i rade odlično. Kompletne pripreme obavit ćemo na Mokrom Docu koji nudi odlične uvjete za rad. Prvu utakmicu koju smo igrali s NK Ljubuški bila je više nego odlična. Najbitnije da je prošlo bez ozljeda i moram biti jako zadovoljan s tim.

Sljedeće dvije sedmice su udarna i jako bitna za nas, gdje ćemo odigrati dvi vrlo jake utakmice koje će nam pokazati gdje smo po pitanju mnogih stvari. U obje te utakmice ćemo koristiti sve igrače. Nakon utakmice s FK Krupa krenut ćemo uigravati momčad. Moram još napomenuti kako mi je zadovoljstvo raditi s ovim momcima koji dišu kao jedan i zaista su jedna prava klapa”, izjavio je šef stručnog štaba Denis Ćorić za zvaničnu stranicu kluba.

Inače, danas je Posušje potvrdilo i da je raskinuta saradnja sa pet igrača. Riječ je o Vinku Galiću, Čamberu, Ivanu Čuturi, Dorianu Sučiću i Renatu Skoki, prenosi Sport Centar.