Crvena Zvezda srušila Real Madrid

Košarkaši Crvene Zvezde su u zaostaloj utakmici 19. kola Eurolige napravili senzaciju i pobijedili Real Madrid u gostima rezultatom 79:77.

Crvena Zvezda je odigrala sjajan meč i zasluženo upisala novu pobjedu. Zvezda je sjajno otvorila susret i imala prednost skoro od prve do zadnje minute. Izabranici Dejana Radonjića su igrali jako dobru odbranu i uspjeli su zaustaviti napade “Kraljeva” iz Madrida.

Gosti su imali pet poena prednosti na poluvremenu. Zvezda nije stajala ni u nastavku meča i nisu dozvoljavali da se Real Madrid vrati u meč, ali poslije velike prednosti Zvezda je dopustila protivniku da siđe na samo poen razlike šest sekundi do kraja. Real Madrid je na kraju imao i napad za pobjedu ali opet je dobra odbrana “crveno bijelih” odradila ono što je bilo potrebno.

Ovo je za Zvezdu jako bitna i velika pobjeda. Najefikasniji pojedinac u dresu Zvezde je bio Corey Walden sa 18 poena, Ognjen Dobrić je pomogao sa 13 poena. Kod Real Madrida je najefikasniji bio Rudy Fernández sa 11 poena, a čak četiri igrača su imala deset poena, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari pobjeda.