Danijela Kristić podnijela inicijativu za postavljanje fiksnih policijskih kućica na Bjelašnici

Danijela Kristić, zastupnica Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo, uputila je zastupničku inicijativu Upravi policije za postavljanjem fiksne policijske kućice na lokalitetu Bjelašnica-Babin Do zbog višeg nivoa bezbjednosti građana koji borave na Bjelašnici u toku zimske a i ljetne sezone. 

U obrazloženju je navedeno da se u kasnim noćnim satima, nakon zatvaranja skijališta na Bjelašnici, rezidenti i gosti se žale na neprimjerenu vožnju kvadova, motornih sanki, te da bi postavljanje fiksne policijske kućice kao i patrole koja bi tu dežurala, zasigurno doprinijela višem nivou sigurnosti.

Podsjećamo da je Bjelašnica iz dana u dan sve prepoznatljivija i atraktivnija lokacija kako za domaće, tako i regionalne turiste ali i šire, te da je na Jahorini na identičan način riješen problem koji je i tamo postojao.

“Ukoliko ova inicijativa iziskuje velike finansijske troškove, predloženo je da se razmotri mogućnost da ZOI ustupi kontejner koji je ostao od Eyofa koji bi se postavio uz kućicu u kojoj je čuvar ZOI-a”, navedeno je u inicijativi.