Dustin Poirier brutalno nokautirao Conora i osvetio mu se za poraz od prije sedam godina

Dustin Poirier je pokvario povratak Conora McGregora i brutalno ga nokautirao u drugoj rundi glavne borbe UFC-a 257, te mu se osvetio za poraz 2014. godine.

Conor je bolje otvorio meč i osvojio prvu rundu 10-9, što se bodova tiče. “Bacao” je Irac udarce koji su većinom završavali gdje su trebali, a treba izdvojiti aperkat lijevom rukom kada je pogodio Poiriera direktno u glavu i vidno ga uzdrmao.

Poirier je probao da sruši Irca i uhvati ga u polugu, ali nije uspio. Brzo se uspio “sabrati” i vratio se jako brzo u meč. Tokom čitavog meča Poirier je udarao Conora low kickovima i nanio mu velike probleme. Conor je u drugoj rundi malo bolje branio te udarce, ali šteta je već bila nanijeta. Noga mu je natekla a Poirier je pogodio jedan jako dobar udarac u list Conora i tu se sve okrenulo. Poirier pogađa Conora jednim jako dobrim udarcem u glavu i uspijeva uzdrmati Irca i nakon toga mu prolazi još par udaraca i Conora pada na pod. Poirier ga je još jednom udario na podu i tu dolazi do nokauta, a sudija mora da prekine meč.

Dustin Poirier je postao prvi borac koji je uspio nokautirati Conora. McGregoru je ovo bio peti poraz u profesionalnoj karijeri i sada ima skor 22-5, a Poirier je zabilježio 27. pobjedu i njegov skor glasi 27-6.

McGregor je bio jako utučen, ali je poraz podnio sportski te rekao da nije reagovao na pravi način i da je Dustin jako dobar borac. Najavio je nove mečeve i rekao da neće biti više neaktivan.

Poirier je poručio da bi titula u lakoj kategoriji trebala pripasti njemu i da je njegov meč s McGregorom trebao biti za titulu prvaka.