FA Cup/ Chelsea brojao do četiri, City rutinski, Leeds ponižen od niželigaša

Fudbaleri Chelseaja i Manchester Cityja izborili su bez većih problema plasman u četvrtu rundu FA Cupa pošto su ubjedljivo slavili protiv timova iz nižih rangova.

Chelsea je na svom terenu brojao do četiri i lagano savladao četvrtoligaša Morecambea sa 4:0. Mason Mount je otvorio golijadu u 18. minuti, nastavio je Timo Werner u 44. minuti, a završili su Callum Hudson-Odoi u 49. minuti te Kai Havertz u 85. minuti.

Manchester City je također bez ikakvih problema savlado na svom Etihadu drugoligaša Birminghama sa 3:0. Bernardo Silva je sa dva gola u 8. i 15. minuti donio veliku prednost “Građanima”, a tačku na ovaj susret je stavio Phil Foden u 33. minuti.

Iznenađenje dana priredili su fudbaleri Leedsa, nažalost jako neprijatno za svoje navijače. Poraženi su na gostovanju kod četvrtoligaša Crawley Towna sa ubjedljivih 3:0.

Nicholas Tsaroulla je u 50. minuti šokirao Leeds i pogodio za prednost svoje ekipe. Ashley Nadesan u 53. minuti donio još problema za izabranike Marcela Bielse a završni udarac im je nanio Jordan Tunnicliffe u 70. minuti.

Leeds nije uspio da dobru formu iz lige prenese i na kup, te se njihovo putovanje završava mnogo ranije nego što su željeli.

Ostali rezultati treće runde FA Cupa:

Blackburn – Doncaster 0:1

Bournemouth – Oldham 4:1

Bristol Rovers – Sheffield Utd 2:3

Exeter – Sheffield Wed 0:2

Stevenage – Swansea 0:2

Stoke – Leicester 0:4

Wycombe – Preston 4:1

Arsenal – Newcastle 2:0

Blackpool – WBA 2:2 (3:2 penali)

Brentford – Middlesbrough 2:1

Huddersfield – Plymouth 2:3

QPR – Fulham 0:2

Burnley – MK Dons 1:1 (4:3 penali)

Barnsley – Tranmere 2:0

Bristol City – Portsmouth 2:1

Chelsea – Morecambe 4:0

Crawley Town – Leeds United 3:0

Manchester City – Birmingham 3:0