Foto/ Općina Centar: Mladi sportisti za ostvarene rezultate dobili novčanu nagradu

Općina Centar Sarajevo daje snažnu podršku mladima, a ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da ova lokalna zajednica podržava uspjehe mladih ljudi koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju.

Naime, Benjamin Ahmedbegović je mladi atletičar koji je na dvoranskom prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine u atletici, održanom 26. decembra 2020. godine, osvojio prvo mjesto u disciplini 60 metara u kategoriji mlađih juniora. Mlada plivačica Neal Ahmedbegović je na Zimskom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju, održanom 26. decembra 2020. godine u Banja Luci, u kategoriji 100 metara delfin i seniorskoj konkurenciji takmičara, osvojila prvo mjesto. Također, na pomenutom takmičenju, u kategoriji 100 metara kraul i 200 metara slobodno, osvojila je dva treća mjesta.

Nagrađeni sportisti, koji su ujedno i stipendisti Općine Centar, izrazili su zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što su prepoznali njihove uspjehe i dobre rezultate, te ukratko svoje domaćine upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju. Između ostalog, istaknut je nedostatak sportske infrastrukture.

Za postignute rezultate u proteklom periodu načelnik Mandić je mladim sportistima uručio skromna finansijska sredstva, te naglasio da će se u toku svog načelničkog mandata posebno fokusirati na poboljšanje sportske infrastrukture kako bi mladima bili omogućeni što bolji uslovi za trenažni proces, a što će svakako doprinijeti ostvarivanju još boljih rezultata.

“Iako ulaganje u sport nije direktna nadležnost lokalnih zajednica ja osjećam obavezu da se bavim tom problematikom. Svjestan sam problema sa kojima se suočavaju sportisti i spreman sam predano raditi kako bi se stanje u oblasti sporta popravilo”, istakao je Mandić.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja općine Centar Sarajevo.