Gauthier Mvumbi privukao pažnju i postao senzacija Svjetskog prvenstva

Gauthier Mvumbi pivot Konga je privukao pažnju na sebe i postao prava senzacije Svjetskog prvenstva u rukometu.

Mvumbi je visok 195 centimetara i težak čak 137 kilograma. Protiv Argentine ovaj simpatični igrač je šutirao četiri od četiri, a protiv Danske je promašio samo jedan šut ( četiri od pet).

“El Gigante” kako su ga prozvali je izjavio da nikad nije sanjao da će igrati na Svjetskom prvenstvu i da se treba truditi u životu jer se snovi mogu ostvariti. On je postao zanimljiv navijačima širom svijeta zbog svoje konstitucije, ali i pogrešnih podataka IHF-a.

Mvumbi koji igra za francuskog drugoligaša Dreux predstavljen je kao igrač od 89 kilograma. Igrač je sam ispravio ovu grešku i priznao da ima 137 kilograma. Ovaj simpatični igrač toliko je postao popularan da mu se obratio i legendarni Shaquille O’Neal.

Govore da si ti Shaq rukometa, šta se dešava?” rekao je legendarni centar. Mvumbi nije mogao vjerovati da mu se Shaq obratio, “San koji postaje stvarnost u koji ne vjerujem, moj idol, moja zvijezda, hvala na tvojoj poruci i podršci. Živite svoj san i borite se za ono što jeste“, napisao je “El Gigante” na svom Instagramu. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @gauthiermvumbi