Irfan Čengić: Ne razumijem zašto i dalje Skupština KS zasjeda online

Skupština Kantona Sarajevo je odbila inicijativu zastupnika Harisa Zahiragića da se sjednice Skupštine održavaju uživo, u sali i uz poštivanje epidemioloških mjera, a ne online, što je praksa u posljednjim mjesecima.

Tek 11 zastupnika je podržalo tu inicijativu, dok su ostali bili ili protiv, ili su bili suzdržani pri glasanju.

Protiv održavanja sjednica u sali su bili i pojedini zastupnici SDP-a, te većina zastupnika iz koalicije “Četvorka”. Oštru kritiku svojim koalicionim partnerima je zbog toga uputio Irfan Čengić, SDP-ov federalni zastupnik i bivši generalni sekretar pomenute stranke.

Obzirom da je u istoj prostoriji danas održana sjednica Općinskog vijeća Centar, Čengić je prokomentarisao ovaj događaj na svom zvaničnom Twitter profilu.

“Ne razumijem zašto i dalje Skupština KS zasjeda online. Nije uredu da “Četvorka” na nivou BiH, FBiH i lokalnom nivou insistira na održavanju sjednica uživo, a u Kantonu provodimo drugu politiku” kazao je Čengić na svom Twitter profilu.

Također podsjećamo da su predstavnici “Četvorke” kritikovali rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zbog održavanja online sjednica, insistirajući da se one održavaju uživo.