James Harden javno priznao da je nezadovoljan i da želi napustiti Houston

James Harden je javno priznao da je nezadovoljan i da želi napustiti Houston Rocketse, nakon teškog poraza protiv LA Lakersa.

Harden je propustio početak sezone jer je bio u izolaciji nakon što je uhvaćen u jednom noćnom klubu samo dan prije početka sezone. Počele su špekulacije da je nezadovoljan i da želi napustiti klub, na početku sezone je briljirao te je postigao 44, 34 i 33 poena u prva tri meča i činilo se da je sve uredu.

Nakon toga je Harden jednostavno stao, počeo je pružati znatno lošije partije, a i jasno se vidjelo da mu se ne igra. U posljednjih pet mečeva bilježi 17,8 poena prosječno, a u dva u poraza od Lakersa je ubacio 20 i 16 poena.

Nakon posljednjeg meča s Lakersima na konferenciji za medije je javno poručio da je nezadovoljan. “Jednostavno, mi nismo dobra ekipa. Volim ovaj grad, učinio sam sve što sam mogao za njega. Ovdje je ludilo i stanje se više ne može popraviti”, rekao je Harden.

Prema NBA pravilniku igrač koji javno kaže da želi napustiti ekipu bit će kažnjen sa 50.000 dolara, ali Hardena očigledno to ne zanima i njegovo vrijeme u Houstonu je izgleda završilo.