Kina će u 2021. godini izgraditi više od 600.000 5G baznih stanica

Kina će izgraditi više od 600.000 5G baznih stanica sljedeće godine, kazao je Xiao Yaqing, ministar industrije i informacijske tehnologije na konferenciji za medije.

Xiao je najavio da će u 2021. godini Ministarstvo promovirati izgradnju i primjenu 5G mreža, proširiti pokrivenosti 5G-om u većim gradovima te poticati saradnju kineskih telekomunikacijskih giganta.

Ministarstvo će se usredotočiti na deset ključnih industrija, a provest će i industrijske pilot projekte 5G mreže i pravodobno objaviti planove frekvencija 5G milimetarskih valova za neke frekvencijske opsege, rekao je Xiao.

Milimetarski valovi su bitna stavka za 5G jer mogu prenositi ogromne količine podataka velikom brzinom i uz malo zaostajanja, što ih čini idealnim za masovno povećavanje podatkovnih zahtjeva korisnika 5G mreže.

Do sad je 5G implementiran u određene sektore, uključujući sektore luka, strojeva, automobila, čelika, rudarstva i energetike, a osim toga primjenjuje se i na području zdravstva i obrazovanja, javljaju kineske agencije.