Manchester United i Liverpool krenuli po francuskog reprezentativca

Manchester United i Liverpool žele dovesti Dayota Upamecana iz RB Leipziga jer im je potrebno pojačanje na štoperskoj poziciji.

United je u velikoj prednosti ispred Liverpoola jer ekipa sa Anfielda nema trenutno mogućnost da iskešira 38 miliona funti za Upamecana. Klopp je rekao da bi mladi Upamecan bio jako dobar partner u odbrani sa Virgilom Van Dijkom kad se Nizozemac vrati nakon povrede.

Ali njegove nade da će ga američki vlasnici Liverpoola podržati pokretanjem klauzule o oslobađanju od 38 miliona funti u ugovoru mladog Francuza prije kraja mjeseca propale su, kako prenosi Mirror.

Upamecan je “vruća roba”, Chelsea ga isto prati, a gigant Bayern iz Münchena želi da ga zadrži u Bundesligi. United je prošle godine želio dovesti Francuza ali kada se Upamecanov otac umiješao u pregovore i iznio svoje zahtjeve, pregovori su propali.

United ne odustaje i žele naći partnera u odbrani za Harryja Maguirea, te će sigurno da pošalju ponudu.

Upamecan je započeo karijeru u drugoj ligi Francuske u dresu Valenciennesa, a 2015. godine je prešao u Red Bull Salzburg za 2 miliona funti.

RB Leipzig je dvije godine kasnije doveo Upamecana u Njemačku za 9 miliona funti. Dayota je za Leipzig upisao 96 nastupa i postigao 4 gola.